Λογότυπο Pinnasos

To Tμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο: «PinnaSOS: Υδατοκαλλιέργειες & Αποκατάσταση Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00-21:00, στην Αίθουσα της ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Ν. Θεσπρωτίας, (πρώην κτήρια ΤΕΙ, Ηγουμενίτσα).

Προσκεκλημένοι ομηλητές απο την επιστημονική ομάδα Pinna- SOS (Παν. Πατρών, το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και το Παν. Κρήτης), θα παρουσιάσουν τα πρόσφατα ευρύματα απο την παθολογία και επιδημιολογία των μαζικών θνησιμοτήτων της επ’ απειλούμενης με εξαφάνιση Pinna nobilis, ενώ θα αναλυθεί η συνεισφορά της υδατοκαλλιέργειας στην πληθυσμιακή αποκατάσταση του είδους. Η δράση αυτή (Pinna-SOS) αφορά το Εργο ΕΠΑΛΘ 2014- 2020: «Καινοτόμες δράσεις για την παρακολούθηση-ανάκαμψη- υποβοήθηση της στρατολόγησης του επαπειλούμενου είδους (πίννα) Pinna nobilis» με ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΑΞΗΣ/MIS (ΟΠΣ) 5052394.

Η οργάνωση της ημερίδας υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την ΘΕΣ.Π.Ο.Α.Υ. Ν. Θεσπρωτίας οι οποίοι συνδράμουν έμπρακτα στην υλοποίησή της.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας, μέχρι 26 Σεπτεμβρίου (& τηλ. 2631058438).

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Θεοδώρου Ιωάννης,

Αν. Καθηγητής, Παν. Πατρών